Ta zgodba se je začela v niti z naslovom Ureditev 24 litrskega akvarija.
Tam si lahko preberete, kako je počasi nastal tale sistem na sliki:
Sistem sedaj sestavlja:
- akvarijska posoda 36 x 26 x 27 (l x š x v) - 24L (22L vode)
- zbiralna posoda 36 x 11 x 40 (l x š x v) - 13L
- vmesna varnostna posoda med akvarijem in zbiralno - v pimeru previsoke vode ali nerodnega rokovanja... 36 x 6 x 15 (l x š x v) - 2,4L
- črpalka Micra, z maksimalnim pretokom 300L/h, v zbiralni posodi za cirkulacijo vode: akvarij - preliv - zbiralna posoda - akavrij,
- cirkulacijska črpalka Circulator 350EU z maksimalnim pretokom 300L/h od AquaEl, ki je nameščena v samem akvariju,
- Scuba SICCE 25W grelec,
- 2 x 11W Osram Dulux S G23 (860) - Daylight,
- nivojsko stikalo za minimum in maksimum (redundančno) (še nepreizkušeno v tem sistemu) - obe stikali sta vezani zaporedno za proženje 12V releja, ki krmili vklop/izklop črpalke Eheim Compact 1001 za dolivanje RO vode (ta ima tudi svoje varnostno nivojsko stikalo v sami posodi, da nebi nivo RO vode padel pod določeno višino in bi se lahko črpalka zaradi delovanja pregrela in pokvarila),
- prokrom sonda za zaščitno stikalo v primeru elektro-stika z vodo,
- Skimmer Visi-Jet-PS z drugo zbiralno posodo z odtokom v posebno posodo.
Včeraj zvečer pa je končno napočil trenutek, ko je v tem sistemu pristalo skupno 32 litrov slane vode.
Uporabil sem sol Tropic Marine Pro Reef, na dno pa sem položil 1,7 kg koralnega peska najbolj fine granulacije, to je pribl. 1mm.
Sedaj izgleda nekako takole:
Grelec sem nastavil na 25 °C, vendar sem danes opazil na toplomirju, da je v resnici skoraj 28 °C, zato sem malo znižal temperaturo. Očitno skala na grelcu ni prav točna - cilj je seveda stabilno na 25 °C
Slanost je trenutno 1,025, kar je nekako zgornja meja, kakor jaz vem, mar ne?
Drugih parametrov za sedaj še nisem meril ... ampak jih vsekakor bom.
Ostale slike pa si lahko ogledate tukaj.