Vse to sem že sprobal in rezultati so vidni iz mojih fotografij...včasih bolše, včasih slabše, nikoli pa realno stanje....
In še moje mnenje:
Mislim, da je največja umetnost za nastanek realne fotografije, nastavitev bele točke....Poskusil sem že tudi to, da sem dal v akvarij popolnoma bel predmet in ga potem tudi obračal, da je svetloba nanj padala pod različnimi koti(temnejša, svetlejša bela barva), toda rezultat je bil še veliko slabši...Preveč je kompenziralo modro svetlobo in so bile fotografije ubitih barv in vse bolj na rdeče.
Dejstvo je, da je razsvetljava v akvariju modrega spektra in ni v redu, da želimo aparatu dopovedati, da je bela barva kljub modri osvetljitvi še vedno bela....To se mi zdi razumljivo, da aparat naredi neumnost, ki sem jo opisal zgoraj...ali pa se tudi motim?
Moje mnenje je, da je potrebno na nek način ujeti pravo vrednost modrine, da je ni ne preveč in ne premalo, glede na dejansko stanje....
Verjetno pa tudi naše oko zaznava vsaj določene barve drugače kot kamera....Na nobeni fotografiji še nisem videl, da bi bile barve Hepatusa tako intenzivne kot v akvariju, ko imaš občutek, da ima riba znotraj sebe osvetljitev... , da kar seva tisto živo modro barvo iz sebe. Problem so tudi fruorescentne in tirkizne barve...
Želel bi, da bi z nastavitmami na kameri, fotoaparatu, naredil kar se da realne slike glede na pogled z mojim očesom....
Nimam želje niti volje naknadno popravljati vsako fotografijo posebej...