tarzan Napisal/-a:Aklimatizacija ne more biti kriva, saj sem jih aklimatiziral po metodi "samoaklimatizacije" (dolg ozek kos pleksija sem pod kotom cca 15 kotnih stopinj postavil v akvarij ter jih postavil na suh del. V eni uri so bili že vsi v vodi, res pa je, da se je en šel malo "banđiđampinga brez elastike" in se s trojnim saltom vrgel direktno v vodo).
Naredil si kar si lahko, kar pa je bilo pred tem pa ne moreš vplivat, kot ti je že Clownfish napisal. Jaz jih aklimiram v plastični posodi, ki jo dam v akvarij tako, da plava na gladini, vanjo dam polovico vode s katero so prišli, z brizgo pa počasi dodajam vodo iz akvarija ... tako igračkanje traja lahko tudi eno urico, če se prej ne lotijo igrat, kot si sam ugotovil "banđiđampinga brez elastike"
Žal so posledice prehitre naselitve vidne tudi ali šele po enem tednu.
Po drugi strani sem imel priložnost opazovati bodičastega črva na lovu. Polžje bil živ, preverjeno. Stvar je po mojem v malih akvarijih, kjer takim oportunističnim mrhovinarjem od časa do časa lahko primanjkuje hrane. Takrat se po mojem lotijo tudi kakšnega polža.
Rakovice, posebej če je kosmata, pa se le raje losaj, saj ne bo nič dobrega z njo. Če ji zakruli ti zna tudi ona napast kakšno ribo, ki ima navado spanja v kakšni razpoki.