Pozdravljeni!
Bolj za zanimanje, kot za redno prehrano sva se lotila vzreje navpijev artemij.
V sump-u imam posodo, v njej vodo iz akvarija in jajčeca artemij. Posodo zračim preko črpalke za zrak.
Kar sem prebral o vzgoji sem prišel do tega, da je potrebno navpije po cca 36urah (čas kateri je potreben, da se navpiji izležejo) precediti in uporabiti kot hrano,
ker kasneje izgubijo energijsko vrednost. Sam nameravam navpije hraniti z fitoplanktonom, oz. z pripravkom od aqua medice >plancto<, do odraslega stanja.
Ne najdem pa informacije oz napotkov, kako naprej. Se pravi, ko se jajčeca izležejo, ugasnem črpalko in kar je nerazvitih jajčec ter lupine se nabere na vrhu.
To odstranim, naprej pa ? Ali uporabim isto vodo kot prej, je potrebno prenesti v drugo posodo, kako in koliko hraniti, je potrebno še vedno zračiti in ali potrebujejo več svetlobe??? (sicer nameravam hraniti po navodilih zraven pripravka plancto, vendar bolj verjamem izkušnjam ostalih članov, kot navodilom).
Prebral sem dober del opisov o vzgoji, katere je napisal Bojan, pa vendar mi manjka ta vmesni del, tako da prosim za pomoč.
Hvala in LP
Blaž Kos