Argent Cyclop-eeze

Diskusija o prehrani rib in nevretenčarjev

Argent Cyclop-eeze

OdgovorNapisal/-a Malix dne 13 dec 2009 15:08

http://aquashop.si/si/argent-cyclop-eeze-50g-i4883.shtml/sdata/YTo1OntzOjQ6InBhZ2UiO3M6Njoic2VhcmNoIjtzOjM6ImNtZCI7czo2OiJzZWFyY2giO3M6MTA6ImNhdGVnb3JpZXMiO2E6MTp7aTowO3M6MDoiIjt9czo1OiJxdWVyeSI7czoyMjoiQXJnZW50IEN5Y2xvcC1lZXplIDUwZyI7czoxOiJvIjtpOjA7fQ==

Nekaj me zanima v zvezi s to hrano.
Ali je to mrtva hrana ali pa se iz te hrane razvijejo živi organizmi ki so prehrana ribam tako kot artemija.

Iščem predvsem živo hrano.

-----------
Revolucionarna hrana za sladkovodne in morske ribe v obliki kosmičev!

Cyclop-Eeze® vsebuje mikroskopsko majhne, 10-noge lupinarje iz družine Copepoda, za katere je značilna krvavordeča barva.
Te mikroorganizme v tej obliki najdemo samo v nekem arktičnem slanem jezeru. Posebne kemične značilnosti vode (visoka vsebnost soli pri pH-vrednosti 3) preprečujejo obstoj drugega življa v jezeru, tako tam ni ne rib, niti dvoživk ali plazilcev. Cyclop-Eeze® odlagajo dve vrsti jajčec. Pozimi odlagajo trajna jajčeca, ki zaradi svoje gostote potonejo na dno jezera. Ta jajčeca zapadejo v neke vrste diapavza (odmor v razvojni fazi), ki se lahko konča poleti pri nekoliko višjih temperaturah. Cyclop-Eeze® se lahko izležejo naslednje poletje ali pa šele čez eno ali več let. Poletna jajčeca se izležejo že po kratkem času in jih je mogoče kmalu odloviti.

Za razliko od artemije tu ne odlavljamo jajčec, temveč že izležene Cyclop-Eeze®. Ti so veliki približno 800 mikronov in tako nekoliko večji kot naupliji artemije ter jih uporabljamo pri gojenju uporabnih in okrasnih rib, za ptičjo hrano in v medicini.

Cyclop-Eeze® vsebuje najvišji znani delež biološkega barvila astaxanthena, ki skrbi za dobro obarvanost in izjemno izboljša posebej rdečo barvo organizmov. Poleg tega vsebujejo tudi najvišji možni znani delež nenasičenih in omega 3 maščobnih kislin. Cyclop-Eeze® vsebujejo 40x večji delež omega 3 maščobnih kislin kot najboljša sveže izležena artemija. Zaradi vsebnosti rdečega barvila astaxanthena in zaradi različnih naravnih vabilnih snovi, kot je betain in več aminokislin, ga ribe zelo rade sprejmejo. Uravnotežene sestavine Cyclop-Eezea® omogočajo ne le uporabo kot eno najboljših vrst hrane za ribje mladice, temveč tudi kot zelo kakovostno hrano za poudarjanje barv pa tudi kot osnovno hrano. V zadnjem času se uporablja tudi kot dodatek pri zelo kakovostnih vrstah hrane za diskuse, da bi poudarili in utrdili rdečo obarvanost rib. Rezultati znanstvenih eksperimentov na vodilinih akademskih ustanovah v ZDA so pokazali, da Cyclop-Eeze® znatno okrepi imunski sistem v vodi živečih živali. Prav tako je prišlo do znatno izboljšane rasti, tako da je vzgoja mladic s Cyclop-Eezeom® zagotovo enakovredna, če ne celo boljša kot običajna vzgoja z artemijo.

Pregled prednosti Cyclop-Eezea®:

Cyclop-Eeze® vseboje vsaj 3.000ppm (do 7500ppm) astaxanthena (carotenoid). To je najvišja doslej znana vsebnost tega barvila. Na naraven način privede do izjemne obarvanosti kože in do zelo intenzivne rdeče barve.
Cyclop-Eeze® vsebuje 40 krat večji delež nenasičenih maščobnih kislin kot sveže izležena artemija. Tako imajo tudi najvišjo znano vsebnost maščobnih kislin omega 3. Skrbijo za hitro rast, dobro odpornost proti boleznim in izjemno pripravljenost na drst.
Cyclop-Eeze® vsebuje veliko različnih naravnih vabilnih snovi in več različnih aminokislin, zaradi česar so za akvarijske prebivalce zelo okusni.
Uporabni so tako za sladkovodne kot morske ribe, korale in nižje organizme.
Cenovno ugodna in preprosta alternativa atremiji
Zmanjša odstotek smrtnosti mladic
Ugodno vpliva na reprodukcijsko stopnjo
Hitra rast
Izjemna izraženost barv
Prej aktivira prebavne encime
Zajamčeno brez zajedavcev, virusov, glivic in bakterij
Vsebina pakiranja: 50g

Hranilne vrednosti (za 1000g)
Astaxanthene: 3.000 do 7.5000 ppm
Eicosapentanoična kislina (EPA) 20:5n3: min: 13,4%
Docosahexcanionska kislina (DHA) 22:6n3: min 12,8 %
Surove beljakovine vsaj 60 %
Surove maščobe vsaj 34 %
Surova vlakna 8,5 %
Surovi pepel 3,5 %
Uporabniški avatar
Malix
 
Št.: 1129
Pridružen: 05 mar 2006 13:46
Kraj: Fram - Maribor
Izkušnje: Morska od 2006 dalje

Re: Argent Cyclop-eeze

OdgovorNapisal/-a Andrej dne 14 dec 2009 1:29

Nič se ne razvije, to je predelana hrana. Uporablja se predvsem za boljšo obarvanost, kot dopolnilna hrana.

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej
 
Št.: 1307
Pridružen: 01 dec 2004 1:34
Kraj: Ljubljana

CYCLOP-EEZE

OdgovorNapisal/-a Dark dne 16 apr 2012 20:10

Svoje organizme sem pričel hraniti tudi s CYCLOP-EEZE. Ribicam in drugim organizmom je izjemno všeč.
Uporabniški avatar
Dark
 
Št.: 1477
Pridružen: 18 nov 2004 12:00
Kraj: Maribor

Re: Re: CYCLOP-EEZE

OdgovorNapisal/-a Borut dne 16 apr 2012 20:20

Dark Napisal/-a:Svoje organizme sem pričel hraniti tudi s CYCLOP-EEZE. Ribicam in drugim organizmom je izjemno všeč.


Z to hrano v obliki lističev in tudi prahu hranim že dalj časa. Je zelo dobra hrana za manjše ribe (lističi in v prahu) in tudi korale (v prahu).
Uporabniški avatar
Borut
 
Št.: 3224
Pridružen: 27 avg 2008 11:01
Kraj: Ajdovščina, Selo
Izkušnje: Morska akv. od 2001


Vrni se na Prehrana

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov