Začetek Osnove morske akvaristike
Osnove morske akvaristike
Koralni akvarij z ribami 2.del: Morska voda PDF natisni E-pošta
Prispeval Bojan Jerina   
Petek, 21 Julij 2006 00:00
V prvem delu ste se seznanili s tehnično opremo , ki je potrebna za izgradnjo koralnega akvarija z ribami,  prav tako pa ste lahko spoznali tudi različne metode filtracije in njihove lastnosti. Na kratko bi lahko pojasnil, da je prvi del vseboval osnovne informacije, katere potrebujete za načrtovanje vašega akvarija pred nakupom opreme. V nadaljevanju je torej potrebno pojasniti še kako se akvarij napolni z vodo in organizmi , uspešno spravi skozi vse faze ciklanja in seveda kako se vzdržuje stabilen akvarij.

Preden akvarij napolnimo z vodo in pričnemo s tako imenovanim ciklanjem akvarija, pa je koristno malo bolje spoznati morsko vodo in njene kemične lastnosti in prav temu poglavju sem namenil drugi del. Članek je namenjen začetnikom in zato se ne bomo spuščali v podrobno kemično sestavo morske vode.

 
Koralni akvarij z ribami 1.del PDF natisni E-pošta
Prispeval Bojan Jerina   
Nedelja, 12 December 2004 00:00

V slovenskih forumih o morski akvaristi, kot sta SLOreef in Akvazin, lahko najdemo skoraj vse osnovne podatke potrebne za izdelavo, zagon in vzdrževanje morskih akvarijev. Sem pa opazil, da še nismo napisali nobenega članka, kateri bi novincem , ki šele vstopajo v svet morske akvaristike, na pregleden način podal osnovne informacije in jim olajšal prvi korak v morsko akvaristiko. Prav to me je spodbudilo k pisanju pričujočega članka. Preden sem pričel pisati članek, sem imel namen napisati članek z naslovom Osnove morske akvaristike, pa sem se premislil, saj sem ugotovil, da bi v samem članku prevladovala podredja z besedo če. Morski akvariji , v katerih gojimo samo ribe, se že v nekaterih osnovah razlikujejo od morskih akvarijev, v katerih gojimo tudi korale in ostale nevretenčarje.

Zadnjič posodobljeno Petek, 25 November 2011 15:30
 


Pasica