Naročanje knjig pri   Amazon.com

 

Splošnje knjige  ali serije knjig

The Reef Aquarium: A Comprehensive Guide to the Identification and Care of Tropical Marine Invertebrates (Volume1)
J. Charles Delbeek, Julian Sprung, Charles Delbeek

Knjiga opisuje osnove gojenja tropskih nevretenčarjev, katere je potrebno poznati, če imamo ali gradimo  koralni akvarij. Knjiga je dokaj dobra, vendar pa raje svetujem nakup knjige The Modern Reef Aquarium avtorjev Fossa, Nilsen, katera je po mojem mnenju precej boljša, obravnava pa podobne vsebine. Celotna serija knjig The Modern Reef Aquarium je konkurenca seriji knjig The Reef Aquarium, tako da ja najbolje , da se odločimo za nakup ene ali druge serije.

Knjiga The Reef Aquarium Volume 1 izstopa po zelo podrobnem in kvalitetnem opisu školjk Tridacna.

Ocenil: Bojan Jerina

The Reef Aquarium: A Comprehensive Guide to the Identification and Care of Tropical Marine Invertebrates (Vol 2)
Julian Sprung, J. Charles Delbeek, Inc. Ricordea Publishing

Knjiga je primerna za akvariste, ki jih zanima identifikacija in gojenje mehkih koral, anemon, kolonijskih morskih vetrnic Zoanthids in ploščatih morskih vetrnic Corallimorpharians. Celotna knjiga, ki obsega preko 500 strani je posvečena le tem organizmom

Ocenil: Bojan Jerina

  The Modern Coral Reef Aquarium (Modern Coral Reef Aquarium)
by Svein A. Fossa, Alf Jacob Nilsen

Jaz imam sicer doma serijo knjig The Reef Aquarium, serijo knjig The Modern Reef Aquarium pa imam sposojeno, vendar bi se prav gotovo odločil za nakup The Modern Reef Aquarium , če bi vsebino obeh serij knjig poznal v času naročila.

Prva knjiga v seriji opisuje osnove gojenja tropskih nevretenčarjev, katere je potrebno poznati, če imamo ali gradimo  koralni akvarij. Knjiga je primerna za žačetnike, pa tudi za najbolj izkušene akvariste, saj podaja veliko število lepo urejenih podatkov.

Ocenil:Bojan Jerina

  The Modern Coral Reef Aquarium (Vol. 2) (The Modern Coral Reef Aquarium)
by Svein A. Fossa, Alf Jacob Nilsen
The Modern Coral Reef Aquarium Vol # 3
by Fossa Svein A., Nilsen Alf Jacob
  Reef Secrets: Starting Right, Selecting Fishes & Invertebrates, Advanced Biotope Techniques
by Alf Jacob Nilsen, Svein A. Fossa

Recenzija 

Ocenil: Bojan Jerina 

  Natural Reef Aquariums
by John Tullock, John H. Tullock
   

 

Knjige o nevretenčarjih, algah ,metodah filtracije

Aquarium Corals
Eric H. Borneman

Knjigo sem si ogledal in je glede na ceno po moji oceni vredna nakupa, če se zanimate za gojenje koral v akvariju.

Ocenil:Bojan Jerina

 

Corals: A Quick Reference Guide (Oceanographic Series)
Julian Sprung

Knjigo imam doma , vendar nisem ravno navdušen nad vsebino. Slike v knjigi so dobre, tako da knjiga opravičuje svoje ime in je res primerna za identifikacijo koral. Opisi pa so zelo skopi, tako da je knjiga bolj primerna za tiste, ki radi gledajo slike, branje pa jih ne veseli pretirano.

Ocenil: Bojan Jerina

Reef Invertebrates: An Essential Guide to Selection, Care and Compatibilty
Anthony Calfo, Robert Fenner

Ponuja nekakšen pregled nad večino, če ne kar vsemi nevretenčarji, ki jih srečamo v hobiju. S selekcijo le-teh se v 90% strinjam, pogoje pa so tudi dokaj zadeli. Všeč mi je, da posvarijo pri živalih, ki so velikokrat priporočljive kot reef safe. S prvim delom, kjer pa predstavlja metode filtracije, sump, fuge pa nimam mnenja ali pa se razhajamo. Anthonya lahko osebno kontaktiramo na ReefCentralu, kjer ima svoj forumček.

Ocenil:Romunov

  Giant Clams
by Daniel Knop

Knjiga je v celoti posvečena školjkam družine Tridacnidae in je torej primerna za tiste, katere zanimajo vse podrobnosti povezane z to zanimivo družino školjk.

Ocenil:Bojan Jerina

 

Knjiga nas pozdravi z lepo sliko morske zvezde Fromia monilis, sledi pa lično „hitro“ kazalo skupin, ki pa je iz priročnosti natisnjeno tudi na zadnji platnici.

A PocketExpert Guide to Marine Invertebrates: 500+ Essential-to-Know Aquarium Species (Paperback)

by Ron, Dr. Shimek

Kot že naslov pove, nas knjiga popelje skozi 500+ vrst morskih organizmov, ki so že bili videni v akvariju. Klasična stran je iz lične slike in opisa, ki sestoji iz znanstvenega imena, „domačega“ imena in sinonimov, velikost, distribucija, najmanjša priporočena velikost akvarija, v katerem lahko žival oskrbujemo, razsvetljava, hrana in hranjenje, primernost za akvarij in navodila za oskrbo. Kot navdušencu nad najrazličnejšimi organizmi mi je knjiga praktično pisana na kožo, saj vsebuje več meni zanimiv organizmov kot ostala „akvaristična literatura“. Presenetilo me je tudi to, da opisuje relativno veliko koral, kljub temu, da na tem področju ni preveč aktiven. Po Shimekovih besedah je bila to želja založnika, drugače bi vključil še več ostalih nevretenčarjev.

Knjiga je v žepni velikosti, primerna, da jo lahko vzamemo s seboj, ko se odpravljamo po nakupih. Priporočam.

Ocenil:Romunov

  Host Sea Anemone Secrets
by Dr. Ron Shimek
       
  Sand Bed Secrets: The Common-Sense Way to Biological Filtration
by Ron, Dr. Shimek

Ta nekaj deset strani debela (tanka?) knjižica je vsebinsko dokaj podobna članku, ki ga ima Ron na svoji domači strani. Ponudi nam nekaj bolj podrobnih pogledov v načela, katera navaja v nalinijskem članku, poleg tega pa akvarista na grobo seznani z nekaterimi živalmi, s katerimi lahko pride v kontakt pri postavitvi DSBja. Za seznanjenje s to metodo filtracije dobimo dovolj informacij v spletnem članku in Shimekovem forumu na ReefCentralu, tako da ne vidim potrebe, da bi si jo kupoval vsak akvarist, ki se namerava vreči v te vode, je pa informativno branje. Poleg članka so na zadnjih straneh tudi reference.

Ocenil:Romunov

Algae
by Julian Sprung

Knjigo imam doma in jo ocenjujem kot koristen pripomoček pri identifikaciji raznih koristnih in nezaželjenih alg v morskem akvariju.

Ocenil: Bojan Jerina 

 

Knjige o morskih ribah

  Dr Burgess's Atlas of Marine Aquarium Fishes (Guide to Owning A...)
by Warren Burgess

Knjigo imam doma, pa nisem ravno navden nad njo. Primerna je za tiste, ki radi gledajo slike, branje pa jih odbija, saj se v celi knjigi skoraj samo slike brez teksta. Izgleda kot album s slikicami ribic.

Ocenil: Bojan Jerina 

 

   
  The Complete Guide to Dwarf Seahorses in the Aquarium
by
Alisa Wagner Abbott
  Seahorses: Everything About History, Care, Nutrition, Handling, and Behavior (Barron's Complete Pet Owner's Manuals (Paperback))
by Frank Indiviglio
  Reef Fishes Volume 1 (Hardcover)

by Scott W. Michael

Knjiga je prva v seriji knjig o ribah koralnih grebenov avtorja Scott W. Michael -a. Do sedaj so izšle le prve tri knjige, so pa napovedane še tri. Vsekakor je od vseh knjig o ribah koralnih grebenov, katere sem uspel videti, ta serija knjig daleč najbolj popolna. Serija knjig izstopa tako po številu vrst rib , ki so opisane , kot tudi po kvaliteti opisa posamezne vrste. Nekatere, pogosto gojene ribe, so opisane  zelo podrobno na več straneh.

Tistim ,ki vas zanimajo vse ribe koralnih grebenov, priporočam nakup vseh treh knjig, ki so dosedaj izšle. Če pa vas zanima le določena družina rib, si privoščite knjigo, ki je posvečena tej družini.

Ocenil Bojan Jerina

  Basslets, Dottybacks and Hawkfishes: Plus Seven More Aqarium Fish Families with Expert Captive Care Advice for the Marine Aquarist (Hardcover)

by Scott W. Michael

 

  Angelfishes & Butterflyfishes: Reef Fishes Series (Hardcover)

by Scott W. Michael

   
       
       

 

Strokovne  knjige

  The Ecology of Fishes on Coral Reefs
by Peter F. Sale
  Plankton Culture Manual
by Frank H. Hoff, Terry W. Snell
  Invertebrate Zoology
by Edward E. Ruppert, Richard S. Fox, Robert D. Barnes

Za tiste, ki hočejo vedeti še več o nevretenčarjih. Včeraj sem jo imel priložnost prelistat na katedri za zoologijo, in si jo bom definitivno kupil, konec koncev je ta knjiga sama špica v nevretenčarski zoologiji.

Ocenil:Romunov

   

 

Spoznavanje koralnih grebenov, potapljanje, turizem, fotografija

  Diving & Snorkeling Cuba (Diving & Snorkeling Guides)
by Diana Williams, David Stanley

Priporočam vsakemu popotniku po Kubi, ki na svoji poti išče tudi najboljše lokacije za snorklanje in potapljanje.

Ocenil: Bojan Jerina

  Diving & Snorkeling Red Sea (Lonely Planet Pisces Books)
by Jean-Bernard Carillet, Gavin Anderson, Pete Harrison

Priporočam vsakemu popotniku ob obalah Rdečega morja , ki na svoji poti išče tudi najboljše lokacije za snorklanje in potapljanje.

Ocenil: Bojan Jerina

 

       
 Vse knjige na Amazon.com o akvaristiki

 

Iskanje proizvodov po vaši želji na Amazon.com
Search:
Keywords: